neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

DPMO v pondělí obnoví v Olomouci provoz posilových autobusů

Dopravní podnik města Olomouce v pondělí obnoví provoz všech posilových spojů na autobusových linkách, které využívají děti pro cestu do škol a zpět do svých domovů. Provoz autobusů a tramvají byl v Olomouci omezen v říjnu kvůli uzavření škol. Sdělila to dnes mluvčí DPMO Martina Krčová.

„Z důvodu postupného uvolňování restriktivních opatření a návratu žáků a studentů do škol budou od pondělí 30. listopadu v pracovní dny realizovány všechny posilové spoje linek číslo 11, 13, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31," uvedla Krčová.

Nadále bude v Olomouci omezen provoz autobusových linek číslo 12, 16, 19, 50 a 52, tramvají a autobusové dopravy X, která v úseku od hlavního nádraží do centra nahrazuje tramvaje.

V Olomouckém kraji se příští týden v pondělí obnoví obvyklý provoz také linkových autobusů, který byl na podzim částečně omezen kvůli pandemii koronaviru a následnému uzavření škol. „Rozsah dopravních služeb bude stejný jako před vyhlášením nouzového stavu. Dojde především k obnovení všech školních spojů," uvedl hejtmanův náměstek Michal Zácha (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMO

Štítky doprava, koronavirus, školy, MHD, Olomouc, DPMO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Pavlína Šestáková

Vy si snad děláte srandu jezdit z Hl.nádraží přes centrum,když budu jezdit na Žižkovo náměstí....

pondělí, 30. listopadu 2020, 08:49

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.