neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Do olomouckých ulic letos opět vyjede vánoční tramvaj. Děti se mohou zapojit do její výzdoby

Ačkoliv budou letošní Vánoce opravdu netypické, jedna z jistot vánoční atmosféry v olomouckých ulicích zůstává. Na koleje Dopravní podnik města Olomouce opět vyšle vánoční tramvaj, která bude brázdit ulice města ozdobena vánočními světýlky. Poprvé by se měli Olomoučané vánoční tramvají povozit v sobotu 5. prosince. DPMO si pro děti připravil také výtvarnou soutěž spojenou s jejím vyzdobením.

Podle tiskové mluvčí DPMO Martiny Krčové jsou v těchto dnech dokončovány přípravy nazdobení tramvaje. Poprvé by měla vánoční tramvaj vyjet už tento víkend. Olomoucké ulice bude brázdit až do začátku ledna. „Dopravní podnik města Olomouce i letos připravuje vánoční tramvaj. Ozdobena bude tradičně tramvaj T3. Momentálně se dokončují přípravy a do provozu by měl vůz vyjet 5. 12. 2020. Jako každý rok bude jezdit do Tří králů,“ uvedla Krčová.

Vánoční výtvarná soutěž pro děti

Nejen zevnějšek tramvaje bude navozovat vánoční atmosféru. Uvnitř budou vystaveny obrázky dětí, které se zapojí do výtvarné soutěže dopravního podniku. Kromě vystavení výtvoru v tramvaji mohou děti soutěžit také o vánoční balíček DPMO. Jeho vítězem se stane autor obrázku, který bude mít největší úspěch v soutěži na Facebooku olomouckého dopravního podniku. Obrázky lze zasílat na email social-media@dpmo.cz do neděle 6. prosince. Více o soutěži naleznete na webových stránkách Dopravního podniku města Olomouce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMO

Štítky tramvaj, vánoce, olomouc, doprava, obrázky, soutěž, světýlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.