pondělí 29. dubna 2024 Robert

DPMO zprovoznil mobilní aplikaci pro nákup jízdenek

Novou mobilní aplikaci, jejíž pomocí lze koupit jízdenky na městskou hromadnou dopravu, zprovoznil Dopravní podnik města Olomouce. „Aplikace DPMO je zdarma ke stažení z App Store nebo Google Play," sdělila mluvčí DPMO Martina Krčová. Ceny jízdenek zakoupených prostřednictvím mobilní aplikace jsou stejné jako u papírových cestovních dokladů. Dospělý cestující platí 18 korun, dítě od šesti do 15 let devět korun.

První verze aplikace nabízí prodej elektronických jízdenek platných na linkách DPMO. „Doplní tak stále rostoucí zájem o již dříve zavedené elektronické jízdenky DPMO ve formě premium SMS služby a od července 2020 nabízenou aplikaci SEJF," uvedla Krčová.

Základní jízdenky s prodlouženou platností o deset minut oproti papírovým jízdenkám a jednodenní jízdenky je možné v aplikaci DPMO uhradit prostřednictvím platební brány. Údaje o platební kartě lze uložit pro pozdější automatickou platbu pomocí kliknutí. „Uživatelům iOS bude umožněno uhradit rovněž pomocí Apple Pay," podotkla Krčová.

Aplikace bude postupně rozšiřována

První verze aplikace DPMO nabízí zasílání aktualit z provozu olomoucké MHD a další dopravní informace. „Součástí nabízené služby je portál pro tisk daňového dokladu k zakoupeným jízdenkám. Pro následující plánované verze bude aplikace postupně rozšiřována o další funkcionality, které cestujícím usnadní a zpříjemní cestování," dodala Krčová.

????Elektronické jízdenky v mobilní aplikaci DPMO???? Dopravní podnik města Olomouce, a.s. poskytne cestující veřejnosti od...

Zveřejnil(a) Dopravní podnik města Olomouce, a. s. dne Středa 2. prosince 2020

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, MHD, internet, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.