sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V Jeseníkách se rozjedou vleky v Karlově, Kopřivné a Branné

V Jeseníkách se v pátek rozjedou první vleky, veřejnosti se otevřou lyžařská střediska v Branné, v Karlově a v Kopřivné. Provozovatelé těchto areálů tak využijí ke spuštění lanovek hned první den, kdy vláda tento provoz povolila.

Ve Ski Aréně Karlově se v pátek spustí vleky ráno, v plánu je i večerní lyžování. „Připraveny jsou sjezdovky na Expressu modrá a červená, na Myšáku modrá. U pokladen, půjčovny, lanovky a výdejového okénka budou vyvěšené pokyny, které prosíme dodržovat. Nezapomeňte na pokrývku úst, helmu a dobrou náladu,“ vzkázali návštěvníkům na sociální síti provozovatelé.

Ski areál Kopřivná v Malé Morávce otevře sezonu v pátek večerním lyžováním. Vleky se tam tak poprvé spustí v 18:00. Areál bude poté až do 22. prosince otevřen i přes den, znovu se poté otevře od 26. prosince. Otevřena bude také půjčovna, připravena bude pro lyžaře v bistru a Apres Ski Baru výdejová okénka, uvedlo středisko na svých stránkách. Provozní ředitel Luboš Švrček již v úterý avizoval, že sjezdovka je dostatečně vysněžená, vleky tam už jezdí kvůli kurzům lyžařských instruktorů.

Vyrazit s lyžemi mohou zájemci i do Branné. Na svazích se totiž prohání omezený počet členů lyžařských oddílů. Středisko, které každoročně otevírá mezi prvními v zemi, tak bude v provozu pro veřejnost až s třítýdenním zpožděním.

V souvislosti s povolením provozu lyžařských areálů od tohoto pátku se během týdne zvýšil také zájem o půjčení lyžařského vybavení. Zájem je podle pracovníků půjčoven letos především o běžky.

Ostatní střediska stále zasněžují a připravují se na sezonu, čekají hlavně na mrazivé počasí, případně sníh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, koronavirus, hory, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.