sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Do projektu Planeta našim dětem se mohou zapojit i Olomoučané

Množství odpadu, které naše společnost vyprodukuje, nutí mnohé lidi nejen k zamyšlení, ale i k různým nápadům. Hledají se různá řešení, a jak se ukazuje, stále se dají nalézt i nové formy opětovného využití vyprodukovaného odpadu. Teď je tady další, který funguje také v Olomouci.

„V únoru 2019 jsem dostala nápad, jak opětovně využívat výplňové materiály a časem i krabice. V mém nápadu mne podpořilo několik úžasných lidí a vznikl projekt Planeta našim dětem,“ uvedla autorka myšlenky na třídění výplňových materiálů Barbora Janková. „Oslovily jsme v této věci prodejce a pár malých obcí, ve kterých jsme odpilotovali tento projekt. K dnešnímu dni máme nádoby polepeny naším logem, do kterých mohou občané tento druh odpadu ukládat. My následně zajištujeme jejich svoz a dodáváme zpět prodejcům k využití,“ doplnila Janková.

Protože se ukázalo, že tento projekt funguje a lidé o něj mají zájem, oslovily jeho iniciátorky i větší města včetně Olomouce. „Obrátily jsme se na pracovníky Magistrátu města Olomouce, odbor městské zeleně a odpadového hospodářství města s nabídkou spolupráce v našem projektu. Ti nám vyšli vstříc,“ pochválila spolupráci s městem Barbora Janková.

Pokud se tedy kdokoliv z Olomoučanů, pro myšlenku nadchne, může od ledna 2021 tento použitý druh obalového materiálu odvážet do sběrného dvora Technických služeb města Olomouce v ulici Chelčického. 

Otevírací doba dvora: pondělí – sobota od 9 do 17 hodin, Polední přestávka: 13:00 - 13:30, neděle 9:00 - 13:00 .

Do sběrného dvora lze odkládat jen tento druh obalového materiálu:

- malé/velké bublinkové výplně
- malé/velké papírové výplně
- bublinové kapsy
- výplň typu mirelon
- mirelonová esíčka
- nepoškozené papírové krabice

Jak dodávají autorky projektu Barbora Janková a Martina Macháčková: „Trocha práce navíc za ten dobrý pocit určitě stojí." Jejich další aktivity je možní sledovat na facebookovém odkazu.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky odpady, sběrný dvůr, Olomouc, třídění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.