neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Obyvatelé ulic okolo FNOL mohou žádat o parkovací místa zdarma v areálu nemocnice

Problémy s parkováním sužují obyvatele celé Olomouce. Komise městské části Tabulový vrch přišla s uvolněním situace alespoň pro několik ulic v této západní části města. Občané s trvalým bydlištěm v těsné blízkosti Fakultní nemocnice Olomouc budou moci zažádat o vyhrazené parkovací místo na nově budovaném parkovišti v areálu nemocnice. Bližší informace Olomoucké Drbně poskytl Josef Kaštil, předseda komise městské části Tabulový vrch.

O čtyřicet parkovacích míst na novém parkovišti v olomoucké nemocnici mohou žádat obyvatelé okolních ulic. „Komise městské části se rozhodla, že nebude omezovat možnost požádat o parkovací kartu/čip podle ulic. Věříme, že si požádají především obyvatelé nejpostiženějších ulic, mezi které patří Hněvotínská, Junácká nebo ulice Dobnerova,“ říká Kaštil. 

O parkovací kartu/čip mohou zájemci žádat do pátku 15. ledna prostřednictvím e-mailu kmc11@olomouc.eu, kam uvedou své jméno, bydliště a kontakt.

Nebude-li počet žadatelů převyšovat počet čtyřiceti parkovacích karet/čipů, pak ji dostanou všichni, kteří o ni požádali. V případě, že by počet žadatelů o parkovací místo byl vyšší než 40, dojde k veřejnému losování. To by podle Kaštila proběhlo online. „Pravděpodobně by vzhledem k současné kovidové situaci proběhlo on-line losování z lístečků se jmény všech zájemců tak, aby byl zajištěn spravedlivý výběr,“ uvedl.

Parkovací karta bude bude podle něj poté přidělována za symbolický poplatek spojený administrací a případně za vratnou kauci, aby bylo zajištěno navrácení karet/čipů.

Problematické parkování na Tabulovém vrchu

Podle Kaštila pacienti a zaměstnanci nemocnice parkovali zdarma v přilehlých ulicích namísto placeného parkování uvnitř areálu. „Nabídka parkovacích míst vzešla z dlouhodobé diskuze mezi vedením města a Fakultní nemocnicí Olomouc, v rámci které se snažíme řešit špatnou situaci s parkováním v lokalitě sousedící s nemocnicí,“ řekl předseda komise městské části.

Před nedávnem supermarket Billa na Dobnerově ulici instaloval na svém parkovišti závory kvůli zvyšujícímu se náporu zaparkovaných aut ve čtvrti. I tato situace by se ale mohla podle Kaštila změnit. „V tuto chvíli se jedná také s obchodním domem Billa, aby za poplatek mohli na jejich parkovišti přes noc parkovat obyvatelé přilehlých domů. Zastupitelstvo také v loňském roce schválilo nový regulační plán pro městskou část Tabulový Vrch, který již počítá s vybudováním několika set až tisíců parkovacích stání,“ dodal na závěr.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNOL

Štítky nemocnice, parkování, olomouc, fnol, hněvotínská, tabulový vrch, kaštil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jakub Šrámek

A co třeba Mošnerova a přilehlé ulice? Víte kolik lidí a doktoru zde parkují před domy a obyvatelé pak nemají kde zaparkovat. Kolem sedmé a osmé ráno je to největší komedie. Tito návštěvníci fnol pomalu projíždí tyto ulice a vyhlíží každého kdo se blíží k zaparkovanemu vozu. Poté zastaví a čekají než auto odjede. A za ním další 4!!!

čtvrtek, 7. ledna 2021, 08:43

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.