sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

VIDEO: Kohouti nestačili na Boleslav počtvrté v řadě. Lukáše střídal Konrád

Hanáci na ledě Boleslavi museli posunout do útoku Tomáše Valentu, protože proti minulému zápasu chyběl Rostislav Olesz. A na ledě Mladé Boleslavi prohráli Kohouti 2:4.

Branky a nahrávky: 3. Claireaux (A. Zbořil), 12. Najman (Flynn, P. Kousal), 19. Moravec, 29. Pláněk (Šťastný, Cienciala) – 22. J. Káňa (Ondrušek, Nahodil), 60. Kucsera (Ondrušek, Nahodil)

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Fillman, Šidlík, Klikorka – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson.

HC Olomouc: Lukáš (30. Konrád) – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), A. Rutar – J. Káňa, Handl, Bambula – Burian, Ostřížek, V. Tomeček – Kolouch, Nahodil, Kucsera – Mácha, Gřeš, Valenta.

Olomouci nevyšla hlavně první třetina. Na branku vystřelila jen dvakrát, natož soupeř patnáckrát. A Boleslav i díky tomu vyhrála první část 3:0. Branku naděje dal na začátku prostřední periody Jan Káňa, který se prosadil po nahrávce Nahodila a Ondruška. Ale o pár minut později domácí odpověděli díky Martinu Pláňkovi.

Jana Lukáše vystřídal v polovině hracího času Branislav Konrád. Ten už sice neinkasoval, ale porážce stejně nezabránil. Hanáci v poslední části vyslali dvanáct pokusů na branku, ale dokázal akorát korigovat Lukáš Kucsera deset vteřin před koncem.

Mladá Boleslav tak porazila Olomouc počtvrté v řadě. Mora prohrála podruhé v řadě a další duel ji čeká v úterý na ledě Vítkovic.

Ohlasy:

Jan Tomajko (HC Olomouc): První třetinu jsme prospali, mohli jsme dostat daleko více gólů. Rozhodlo to o celém zápase. Od druhé třetiny to bylo lepší. I třetí třetina, v té jsme měli hodně střel. Škoda té první třetiny, začátek zápasu nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Další zápas takhle nemůžeme začít.

Rok 2020? Nejtěžší, nejhorší i nesmutnější, říká manažer Hanáků. Co marodka a ztráty?

„Snad už takový rok nikdy nezažiji…“ povídá generální manažer Hanáků Erik Fürst. Ten mluvil v rozhovoru o kádru, permanentkách či náročném roku 2020.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Štítky hokej, HC Olomouc, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.