čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Místo iPhonu 11 mu internetový prodejce poslal čokoládu a několik sójových tyčinek

Nemilé překvapení čekalo na muže ze Šumperska, který si v polovině ledna objednal z internetového inzertního portálu mobilní telefon iPhone 11. Kupujícího zaujala nízká cena, prodejce mu ale místo špičkového zařízení zaslal jen několik sladkostí. Nebyl to ovšem v posledních dnech jediný případ falešného prodeje telefonu iPhone 11 v Olomouckém kraji.

Podvedenému muži ze Šumperska nepřišla podezřelá nízká cenovka kupovaného telefonu. Falešný prodejce ho nabízel za 8800 korun.

„Slovo dalo slovo a jen o pár dní později už poškozený zamířil na poštu pro balíček. Čekalo na něj ale nemilé překvapení. V balíčku totiž místo mobilu našel mléčnou čokoládu a tři sójové tyčinky,“ říká policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Celou záležitostí se nyní zabývají policisté, kteří věc dokumentují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

Také muž z Olomoucka naletěl podvodníkovi

Do podobné situace se dostal v polovině ledna i čtyřiadvacetiletý muž z Olomoucka, který si také přes internet objednal telefon iPhone 11. Tentokrát ve verzi Pro s 256 Gb paměti, za který si prodejce řekl o částku 15 tisíc korun. „Prostřednictvím e-mailové komunikace s prodejcem dohodl zaplacení požadované sumy bezhotovostním převodem a následné dodání přístroje do 18. ledna. Když však balíček nedorazil, pokoušel se kupující prodejce kontaktovat, ale to se mu již nepodařilo,“ říká policejní mluvčí František Kořínek.

Kupující proto celou věc oznámil policii. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu podvod. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Policie varuje:
Obezřetnost je vždy na místě. Podvodníci totiž často lákají na atraktivní zboží za podezřele nízké ceny a spoléhají na to, že jim zákazník uvěří. Abychom si ušetřili zklamání, je dobré sledovat recenze a jejich důvěryhodnost a raději nakupovat třeba o něco dráž, u ověřených prodejců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky policie, krádež, internet, podvodník, iPhone, telefon, mobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.