čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

I přes krizi se olomouckým dobrovolníkům podařilo uspořádat sbírku pro psí útulek

Stejně jako v předchozích letech, i v roce 2020 se skupinka olomouckých dobrovolníků rozhodla pomoct opuštěným pejskům z útulku a uspořádat již 5. ročník vánoční sbírky Šťastné a chlupaté. Do Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně tentokrát nakonec neodjelo obvyklých několik aut plně naložených granulemi a hračkami, zato se ale podařilo vybrat bezmála 46 tisíc korun, které pomohou především s veterinární péčí a pokrytím nákladů na provoz Psího domova.

„Když se chce, nějakým způsobem se dá ve finále pomáhat vždycky,” zní od organizátorů ze spolku Happy Doggos.

I přes složitější situaci se pomoc našla

„Ze začátku jsme byli trochu skeptičtí. Ve facebookové dobročinné aukci jsme měli spousty nádherných uměleckých předmětů, ale chvíli trvalo, než lidé začali přihazovat. Na sběrných místech se granulí, pamlsků nebo hygienických potřeb taky nesešlo tolik, jako v minulých ročnících. V aukci se ale nakonec vydražilo všechno a do posledního kusu jsme prodali taky všechny Šťastné a chlupaté kalendáře, takže cesta, jak pomoct, se nakonec našla a my jsme moc vděční, že se sbírka i přes omezení a složitou situaci vydařila,” svěřuje se zakladatelka sbírky Lucie Balvínová.

(NE)OBYČEJNÍ: Pejsci pro mě znamenají mnoho, nejsou to jen němé tváře, říká Lucie Balvínová, zakladatelka sbírky Šťastné a chlupaté

O sbírce Šťastné a chlupaté jste od nás už určitě slyšeli, protože vás o ní každoročně informujeme. Za organizací této dobročinné akce stojí skupinka mladých dobrovolníků nejen z Olomouce. Jak ale tato sbírka, zaměřená na čtyřnohé chlupáče,...

Díky sbírce na transparentním účtu Psího domova přistálo dohromady 45 988 korun, a to také zásluhou povánočního dobročinného turnaje v Call of Duty. „Udělalo nám obrovskou radost, že nás organizátoři této akce sami oslovili s tím, že by výtěžek rádi věnovali právě do naší sbírky. Jsme opravdu pro každou formu pomoci a to nejen během sbírky samotné, ale i kdykoli jindy, protože je naším snem a cílem, aby měli útulkáči Šťastné a chlupaté nejen o Vánocích, ale po celý rok, a samozřejmě aby jich v útulcích bylo co možná nejmíň,” doplňuje Markéta Dosoudilová ze spolku Happy Doggos. 

Přispět může každý

Prostřednictvím sběrných míst, kterými letos byly Olopunč, Druhý Domov, Kafe jak lusk, ZERO barvy, HC Olomouc a LOCALDOG se podařilo pro žerotínský Psí domov získat také potřebné granule, dobroty, deky či hračky a oblečky. „Pejsci kromě pamlsků a hraček rozhodně nejvíc ocení kvalitní granule a konzervy, a my všem moc a moc děkujeme za vybrané peníze. Máme teď další faktury za veterinu na více než 60 000 korun, takže příspěvky jdou hlavně na úhradu veterinárních nákladů a krmení, kterého při aktuálním počtu více než 50 psů, o které se staráme, není nikdy dost,” vysvětluje Larisa Zankerová, vedoucí Psího domova Pod křídly anděla spolku Zastavme Utrpení v Žerotíně, kam můžete i nadále posílat finanční dary na transparentní účet 2501307114/2010, přijít pejsky vyvenčit nebo zvážit klasickou či virtuální adopci.

Pro novinky a aktuality můžete sledovat Facebook a Instagram Happy Doggos.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Psí domov Pod křídly anděla

Štítky útulek, psi, zvířata, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.