sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dobrovolní hasiči ve Štěpánově dostali od Olomouce darem hasičský vůz

Doposud sloužil hasičský dopravní automobil Volkswagen Transporter dobrovolným hasičům v olomoucké okrajové části Topolany. Tam místní sbor dostal loni v prosinci dva zcela nové vozy. O starší, ale plně funkční automobil už dříve projevili zájem dobrovolní hasiči ze Štěpánova, takže jim město Olomouc nadbytečný VW věnovalo.

„V minulém roce jsme jednotkám dobrovolných hasičů z Topolan a Chomoutova pořídili nové dopravní automobily značky Ford Transit. Jednotka Topolany doposud používala VW transportér z roku 1998. Když se nám ozvali hasiči ze Štěpánova, že by měli o automobil zájem, byli jsme rádi, že auto ještě najde svoje uplatnění,“ prozradil náměstek primátora Martin Major. „Jedná se sice o starší, ale stále plně funkční vozidlo, které je určeno pro přepravu šestičlenné posádky,“ doplnil náměstek Major.

Dobrovolní hasiči mají dva nové vozy. Dostaly jméno Kačena a Sylvinka

Dva nové automobily dostaly dnes jednotky sboru dobrovolných hasičů Topolany a Chomoutov. Záměr vybavit novými auty všechny olomoucké dobrovolnické jednotky se tak blíží do úspěšného finále, k úplné obnově vozového parku chybí už jen jeden sbor. 

Město Štěpánov může díky tomuto daru lépe zajišťovat plošné pokrytí a požární poplachový plán Olomouckého kraje. Město Olomouc mimo jiné ušetří prostředky za ekologickou likvidaci a automobil ještě najde své využití. Darování vozidla štěpánovským dobrovolným hasičům už schválila i městská rada.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto MMOL

Štítky hasiči, olomouc, štěpánov, auto, vozidlo, SDH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.