pátek 29. března 2024 Taťána

Zfetovaný řidič srazil svým BMW devatenáctiletou dívku, navíc měl zákaz řízení auta

V neděli 25. 9.kolem dvaadvacáté hodiny došlo na silnici v obci Drahanovice k dopravní nehodě, při které došlo k velmi vážnému zranění mladé dívky.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že 24letý řidič osobního vozidla BMW z prozatím přesně nezjištěných příčin při odbočování z hlavní silnice na vedlejší srazil levou přední částí vozidla 19letou dívku. Ta utrpěla zranění, s nimiž byla převezena do olomoucké nemocnice," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Přivolaní policisté naměřili u řidiče 1,1 promile alkoholu v dechu, test na omamné psychotropní látky byl také pozitivní, a to na amfetamin. Následně policisté také zjistili, že mladý muž má soudem zakázáno řídit motorové vozidlo až do září roku 2019. Policisté proto muže zadrželi a převezli ho do policejní cely.

"Případ si převzali olomoučtí kriminalisté, kteří včerejšího dne (27. září) zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi," vyjmenovala Urbánková.

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje a kriminalisté veškeré okolnosti a souvislosti zjišťují. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.