čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučtí revizoři jsou na černé pasažéry krátcí, policii museli od začátku roku volat už 425 krát

Revizoři v olomouckých tramvajích a autobusech nejčastěji musí řešit neochotu spolupracovat a prokázat svoji totožnost u těch cestujících, kteří nemají platný jízdní doklad. Vyplývá to z údajů od městské policie, která musela od začátku roku spolupracovat s revizory už u 425 případů.

Pokud na žádost revizora "černý pasažér" odmítne předložit svůj doklad totožnosti, revizorovi Dopravního podniku města Olomouce nezbývá nic jiného, než zavolat mětské strážníky, kteří poté zjistí totožnost kontrolovaného.

"Strážník je podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ustanovení paragrafu dvanáct, mimo jiné oprávněn vyzvat osobu, aby prokázala svoji totožnost na žádost jiné osoby, jestliže tato osoba má na zjištění totožnosti právní zájem," popisuje právní ustanovení, které opravňuje revizora požádat městskou policii o zjistění totožnosti osoby mluvčí mětské policie v Olomouci Petr Čunderle.

Od začátku letošního roku hlídky s revizory spolupracovaly při řešení 425 případů. V loňském roce to bylo 695 a v roce 2014 684 případů.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.