úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

U Olomouce se stala vážná nehoda, mladík byl v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice

, aktualizováno 15. května 2018, 16:00

V úterý 15. května kolem půl osmé ráno došlo na silnici mezi Chomoutovem a Štěpánovem u Olomouce ke střetu nákladního auta, sanitky zdravotní služby a osobního auta. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, řidiče osobního vozidla a jednoho z převážených pacientů.

Podle policie mělo osobní auto, které jelo ve směru od Pňovic, dostat smyk a střetnout se s protijedoucím nákladním autem, které převáželo makadam. Nákladní vozidlo po nárazu přejelo do protisměru, kde se střetlo se sanitkou.

„V osobním autě byl mladý muž, který utrpěl mnohočetná zranění. V kritickém stavu byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci, kde byl připojen na umělou plicní ventilaci," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová. Pacient, kterého vezla dopravní převozová služba, utrpěl podle mluvčí odřeniny a zhmožděniny.

„Uvnitř osobního vozidla zůstala zaklíněná osoba, kterou hasiči pomocí vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Alkohol byl jak u řidiče nákladního vozidla, tak i řidiče dodávkového vozidla vyloučen orientačními dechovými zkouškami. U řidiče osobního vozidla nemohla být dechová zkouška, vzhledem k jeho zraněním provedena, byl nařízen odběr krve v nemocnici,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto HZSOL

Štítky nehoda, sanitka, doprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.