úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Hasiči v noci na dnešek zasahovali v Olomouci, Prostějově i v Přerově

Bouřky, které se Olomouckým krajem prohnaly v noci na úterý 12. června, zaměstnaly hasiče. Ti museli od třetí do sedmé hodiny ráno vyjíždět hned k osmnácti událostem, řešili hlavně popadané stromy a větve na silnicích.

Hasiči také odčerpávali vodu ve Studenci, v Prostějově v ulicích Dr. Horáka a Fanderlíkova a v Přerově v Lipnické. V Oskavě hasiči museli zajišťovat provizorně zaplachtovanou střechu a v Olomouci v ulici Politických vězňů čistili odtok ze střechy. Nejčastěji však hasiči zasahovali u popadaných stromů a větví na silnicích, a to v sedmi případech v Zábřehu, Lesnici, Jívové, Moravském Berouně, Oseku nad Bečvou a na dalších místech.

"Hasiči v průběhu noci a rána vyjeli k pěti planým poplachům, kdy oznamovatelé nahlásili na krajské operační a informační středisko HZS Olomouckého kraje požár. Když však hasiči místo prověřili, zjistili, že ve skutečnosti nehoří. V hustém dešti se totiž mnohdy stalo, že oznamovatelé zaměnili svítící billboardy za plameny," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto HZSOL

Štítky hasiči, bouřky, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.