čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Hasiči od odpoledne likvidují požár ve Vojenském prostoru Libavá

Požár klestí a trávy na mýtině o ploše asi 100 krát 200 metrů ve Vojenském prostoru Libavá byl ohlášen dnes před půl čtvrtou. Na místo dorazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, Velkého Újezdu a Hluboček a vojenská hasičská jednotka Libavá. Kvůli vysokým teplotám se však hasiči museli častěji střídat, proto na místo přijeli ještě dobrovolní hasiči z Doloplaz, Veselíčka a Dolního Újezdu.

„Hustý černý dým valící se z lesa byl vidět z velké dálky, jedno oznámení události přišlo dokonce až z dálnice D46 od Držovic. Vzhledem k tomu, že požářiště bylo v přístupném terénu, nebylo nutné na místo povolávat vrtulník. Hasiči však k požáru museli dovážet kyvadlově vodu, kterou čerpali v nedalekém lomu ve Výklekách," uvedla mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Po půl šesté měli hasiči plameny pod kontrolou, jednotky však ještě v sedm hodin večer byly na místě a prováděly likvidační práce. Protože se jedná o požár ve vojenském prostoru, výši škody i příčinu jeho vzniku bude šetřit vojenský vyšetřovatel.

Foto HZSOL

Štítky požár, mýtina, vojenský prostor, Libavá, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.