pátek 3. května 2024 Alexej

První dny nového roku: Stoletý senior se opakovaně ztrácel. Muž se svlékl na ulici, prodělal epileptický záchvat

První dny v novém roce vyjížděli strážníci k několika zmateným a dezorientovaným lidem. Šlo o stoletého seniora, který se opakovaně ztrácel, zmatenou seniorku a muže, který měl epileptický záchvat.

První případ se týká stoletého muže, který zmateně chodil po ulici a neorientoval se v čase ani prostoru. Přerovským strážníkům se podařilo zjistit jeho totožnost. Odvezli ho domů a vyrozuměli příbuzné. O den později vyjížděli strážníci opět k tomuto seniorovi a opakovali stejný postup. Muž byl v pořádku předán příbuzným, kteří ho postrádali.

O pár dní později byli strážníci přivoláni ke starší ženě, která nevěděla, kde se nachází a stála v papučích ve sněhu. Strážníci se dopátrali její totožnosti po delší době a i ona byla předána do péče rodině.

V posledním případě vyjížděla hlídka k oznámení o muži, který se na ulici svlékl, odložil věci a odešel. Zmateného muže se podařilo nalézt a ten posléze uvedl, že měl epileptický záchvat, při kterém netušil, co dělá, avšak nyní je již v pořádku. Přebral si odložené svršky a boty a jeho si pak přebrala přítelkyně,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dezorientace, zmatenost, policie, senior, seniorka, sto, epilepsie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.