středa 24. dubna 2024 Jiří

FOTO: Hasiči v noci na dnešek zasahovali u požáru plastů a gumy v průmyslovém areálu

V pondělí 8. dubna 2019 krátce před půlnocí byl hasičům oznámen požár pásové technologie v průmyslovém areálu v ulici Bělotínská v Hranicích. Hořelo ve třetím patře, a to nejen technologie, ale i drcené plasty, gumy a další hořlavý materiál.

Na místo vyrazily profesionální jednotky stanic Hranice, Lipník nad Bečvou a Přerov (posádka výškové techniky). Z řad dobrovolných jednotek postupně hasiči Hranice, Opatovice a Střítež nad Ludinou.

„V místě došlo k zahoření na technologii pásového dopravníku ve výšce zhruba 25 metrů. Jednalo se o velmi fyzicky náročný zásah, po celou dobu vedený v dýchací technice. V kombinaci nasazení pěnového hasiva a zajištěním přístupnosti pomocí automobilové plošiny se zhruba po půlhodině podařilo zamezit dalšímu rozšiřování. Po útlumu plamenného hoření pokračovalo další několikahodinové ochlazování a dohašování.  Po celou dobu zásahu byl prováděn dohled pomocí termokamery," pověděl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Příčina požáru je aktuálně v šetření, ale s největší pravděpodobností půjde o technickou závadu, výše škody byla předběžně stanovena na osm set tisíc korun.

Foto HZSOL

Štítky požár, plast, guma, Hranice, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.