středa 24. dubna 2024 Jiří

Muž čekal na manželku tři hodiny. Když mu došla trpělivost, odjel domů bez ní

Součinnost hned několika služeben městských policií a státní policie si vyžádal kuriózní případ, který se v úterý odehrál v Přerově. Strážníky zavolal muž, který si všiml, že se poblíž zahrádkářské kolonie pohybuje zmatená seniorka se psem. Tím začala dvouhodinová pátrací akce, uvedl zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Strážníci seniorku se psem našli, ale bylo pro ně velmi těžké zjistit její totožnost, protože jim dokázala povědět pouze to, že bydlí v Heřmanově Měštci a jména jejích dvou synů. Příjmení však neuvedla.

„Stálá služba Městské policie Přerov telefonicky kontaktovala Městskou policií Heřmanův Městec a tamním strážníkům se podařilo vypátrat, o jaké syny by se mohlo jednat. Doma však nebyli, ale vypátrali místo pracoviště jednoho z nich. To bylo v Pardubicích," uvedl Miroslav Komínek.

Přerovská městská policie tedy kontaktovala pardubické kolegy a ti kontaktovali jednoho z bratrů v zaměstnání. Přes tohoto muže zjistili strážníci číslo na jeho bratra, kterého následně kontaktovali strážníci z Heřmanova Městce, aby ho informovali o situaci. Muž tedy vyrazil  pro maminku do Přerova a vyzvedl si ji na služebně Policie ČR, kde na něj počkala.

„Závěrem kontaktovali strážníci manžela seniorky, který již seděl doma u televize a uvedl, že na ženu čekal v autě tři hodiny a domů to bylo přes dvě hodiny, tak vyrazil bez ní. A bez psa. Vše nakonec dobře dopadlo a my děkujeme strážníkům z Heřmanova Městce a Pardubic za pomoc," dodal Miroslav Komínek.

Foto Jan Luxík

Štítky seniorka, ztracená, muž, čekání, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.