čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Po čtyřech měsících se otevře Polní ulice v Přerově. Průjezdná však bude jen v jednom směru

Páteřní komunikace v Polní ulici bude od pondělí 29. července průjezdná v jednom směru, a to od mostu Legií směrem na Olomouc. Jezdit touto trasou budou moci od příštího týdne auta do 3 a půl tuny.

Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo komunikaci 11. března – a to kvůli stavbě mimoúrovňového křížení s železnicí, která navazuje právě na Polní ulici. Tu čekalo rozšíření na čtyři pruhy. Stavba je součástí průtahu městem, který by měl po finálním dokončení v roce 2021 dopravně odlehčit Přerovu.

„Prioritou pro mne bylo zachovat omezení vjezdu tranzitní nákladní dopravy přes Přerov a jeho místní části. To se podařilo i díky pomoci Olomouckého kraje uhájit. Otevřením ulice Polní vzniká přirozená objízdná trasa za částečně uzavřenou silnici v Palackého ulici. Věřím, že řidiči, kteří pojedou ve směru od centra do Předmostí a dále na Olomouc, budou tuto nově otevřenou silnici co nejvíce využívat,“ říká radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Do Přerova by se tedy podle jeho slov měla i nadále dostat - mimo osobní auta - pouze nákladní vozidla, která zde mají sídlo společnosti, anebo zásobují Přerov a jeho nejbližší okolí.

„Chceme nadále pokračovat ve spolupráci s městskou i republikovou policií v eliminaci řidičů, kteří nedodržují stanovené dopravní značení a do zákazu tranzitu vjíždějí,“ konstatuje radní Navrátil. Pro řidiče nákladní dopravy je už od poloviny března, kdy se Polní ulice uzavřela, město Přerov takřka „zakázanou zónou“. Ti, kteří do města vjedou a musejí využít objízdnou trasu - aby území Přerova co nejrychleji opustili - museli v minulých dnech přijmout další omezení.

Přes Dluhonské mosty mohli do června jezdit obousměrně, teď už ale nemohou. Nedodržovali dopravní značení, sjeli z těchto mostů k železničnímu přejezdu - a tam pak docházelo ke kolizním situacím,“ vzpomněl radní Navrátil.  Kvůli bezpečnosti proto došlo z rozhodnutí úředníků Olomouckého kraje ke zjednosměrnění Dluhonských mostů pro nákladní dopravu – a to ve směru od Olomouce na Zlín.

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky doprava, Přerov, Polní

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.