středa 24. dubna 2024 Jiří

FOTO: Silné bouřky zaměstnaly hasiče na Přerovsku a Prostějovsku, vyjížděli čtyřicetkrát

Silné lokální bouřky zaměstnaly v úterý vpodvečer hasiče na Prostějovsku a Přerovsku. Částečně museli vyjíždět také k událostem na Olomoucku, celkem se jednalo o čtyřicet výjezdů.

„Jednalo se především o odstraňování spadlých stromů a čerpání vody ze sklepů. Nejvíce postiženou obcí byl Týn nad Bečvou a nedaleká Lhota, kde se kvůli přívalovému dešti ucpala propustka místního potoka, který se následně rozlil na komunikaci a do okolních zahrad. Po příjezdu na místo hasiči propustku vyčistili, a tím docílili toho, že se začal potok vracet do svého přirozeného koryta," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Ve stejné obci hasiči řešili také spadlý strom na dráty elektrického vedení a čerpali vodu z několika zatopených sklepů. Na místě profesionálním hasičům pomáhali i dobrovolné jednotky z Týnu nad Bečvou a Lipníka nad Bečvou.

Na Prostějovsku pak vyjížděli hasiči například do Čelčic, kde ostraňovali padlý strom.

Na velmi silné bouřky upozorňuje výstraha Českého hydrometeorologického ústavu také dnes odpoledne a večer. Očekává se ojedinělý výskyt velmi silných bouřek s přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 40 milimetrů, kroupami nad 2 centimetry a nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h).  

Štítky hasiči, bouřky, Přerovsko, Prostějovsko, výjezdy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.