pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Škoda, která vznikla při rozsáhlém požáru bytu, byla navýšena na dva miliony korun

Škoda při úterním požáru bytu v panelovém domě v Přerově se zdvojnásobila na dva miliony korun. Příčina se stále vyšetřuje, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Kvůli požáru bylo evakuováno z domu 16 lidí. Čtyři lidé včetně majitelky hořícího bytu se nadýchali kouře a skončili v péči záchranářů. Případ policie vyšetřuje pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

PSALI JSME: Šestnáct evakuovaných a škoda přes milion. Plameny zničily byt

„Škoda byla navýšena o milion korun, z toho jeden milion korun je škoda na bytě. Na místo byl přivolán kriminalistický technik v oboru elektra, který provedl na místě dokumentaci. V tuto chvíli bude probíhat expertíza," uvedl mluvčí hasičů. Podle mluvčí policie Miluše Zajícové se okolnosti požáru stále vyšetřují.

Hořet v bytě na sídlišti začalo v úterý kolem půl druhé odpoledne. Byt zcela vyhořel. S evakuací obyvatel ze zakouřeného domu pomáhali hasičům i policisté a přerovští strážníci. Ve vedlejším bytě zachraňovali například nemohoucí seniorku. „Situace byla v jednu chvíli velmi dramatická, jelikož se během evakuace zabouchly dveře od bytu a jeden ze strážníků zůstal i s evakuovanou uvnitř, přičemž se byt následně zaplnil kouřem z hašeného požáru," popsal mluvčí přerovské městské policie Miroslav Komínek. Ženu na vozíku se jim nakonec podařilo dostat ven.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, kriminalita, požár, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.