pondělí 29. dubna 2024 Robert

Falešný doktor John slíbil ženě čtyři miliony dolarů. Ta kvůli němu prodala svůj byt

O víc než 400 tisíc korun přišla devětapadesátiletá žena z Přerovska, která uvěřila příběhu o agentovi s balíkem zlata a několika miliony dolarů. Podvodník vydávající se za lékaře na lodi si ji vyhlédl na sociální síti. Žena mu posílala peníze a nakonec kvůli tomu prodala i svůj byt, informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Policie případ vyšetřuje jako podvod, po pachateli pátrá.

Žena navázala v polovině srpna na sociální síti kontakt s neznámým mužem, který vystupoval pod jménem John. Obalamutil ji historkou, že je lékař a pracuje na lodi, uvedla policejní mluvčí. Při následné komunikaci z ženy postupně začal lákat peníze. Nejprve kvůli práci, poté následovaly historky o potřebě zakoupit letenku pro jeho agenta, který měl do místa ženina bydliště doručit balík se čtyřmi miliony dolarů a zlatem v hodnotě jednoho milionu dolarů.

Další peníze měla žena na pokyn podvodníka poslat na uhrazení cla. „Navíc poškozené navrhl, že pokud nemá další finanční prostředky, tak by mohla prodat svůj byt a požadované peníze mu zaslat," uvedla mluvčí. Žena nakonec svůj byt skutečně prodala a část z takto získaných financí neznámému muži poslala. Pachatel tímto způsobem na ženě vymámil od konce srpna do poloviny října částku 408 tisíc korun.

Podobný případ vyšetřovala letos v lednu také olomoucká policie, kdy na muži vylákal přes 825 tisíc korun neznámý člověk, který se v e-mailu vydával za vdavekchtivou ženu. Loni připravili podvodníci dvě ženy z Přerova a Šternberka na Olomoucku prostřednictvím internetu o zhruba dva miliony korun. Vydávali se za vojáky na zahraničních misích a chtěli po ženách peníze na zaplacení cla. Policisté v souvislosti s těmito případy upozorňují na to, že lidé by měli být při seznamování prostřednictvím internetu velmi opatrní.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, podvod, byt, lékař, John, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.