pondělí 29. dubna 2024 Robert

Čas Dušiček se blíží, policisté připravují preventivní opatření a apelují na zvýšenou obezřetnost

Stejně jako v předchozích letech i letos chystají přerovští policisté preventivní opatření související s Památkou zesnulých. Zaměří se především na bezpečnost v silničním provozu, regulaci dopravy a ochranu osob a majetku.

Strážníci nabádají řidiče, aby k sobě byli ohleduplní, důsledně dodržovali pravidla bezpečné jízdy a přizpůsobovali rychlost dopravním situacím. Upozorňují na to, protože se dá předpokládat, že se o víkendu v silničím provozu budou pohybovat i tzv. „sváteční řidiči“.

Hlídky budou nasazeny i v místech, kde se dá čekat zvýšená koncentrace osob a to především na hřbitovech, přilehlých parkovištích a okolí. Policisté současně upozorňují na tato místa i z důvodu osob, které páchají různé trestné činnosti a apelují tedy na to, aby lidé byli obezřetní a chránili si své věci a majetek. V autech na parkovištích by podle nich neměly zůstávat volně odložené věci a to ani takové, které nemají velkou hodnotu. Tyto věci totiž přitahují pozornost zlodějů a napáchají pak větší škodu na samotném autě. Dávat pozor bychom však podle nich měli všude, kde je větší kumulace lidí. 

„I přes veškerou snahu není v našich silách být všude a proto je na každém z nás, abychom o svůj majetek nepřišli nebo aby nedošel k jakékoliv újmě. Pokud již dojde k protiprávnímu jednání, kontaktujte nás na lince 158 a to i v případě, že budete svědky jakéhokoliv nezákonného počinu ze strany pachatelů,“ vyzývá tisková mluvčí přerovských policistů Miluše Zajícová. 

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR Přerov

Štítky Dušičky, Přerov, policie, zloději, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.