čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Přerov končí s velkoobjemovými kontejnery ve městě, lidé mají začít využívat sběrný dvůr

Přerov od letošního roku přestal přistavovat velkoobjemové kontejnery na odpad. Město chce, aby lidé více využívali sběrné dvory. V kontejnerech se navíc pravidelně objevovaly věci, které do něj nepatří, což prodlužovalo ruční třídění odpadu.

Kontejnery se v ulicích objevovaly pravidelně dvakrát do roka, na jaře a na podzim. Poprvé je město nepřistavilo letos na jaře a stejně bude postupovat také na podzim, upozornila na webu města tisková mluvčí Přerova Lenka Chalupová. 

Město s kontejnery pravidelně řešilo několik problémů. „Tím prvním je skladba odložených věcí. Lidé nám do nádob házeli třeba pneumatiky, barvy, ředidla, vysloužilé ledničky, pračky, televize i uhynulá zvířata. Obsah pak nebylo možné odvézt na skládku, museli jsme všechno přebrat, roztřídit a převézt,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Podle Střelce si navíc lidé stěžovali na rychlé zaplnění kontejnerů od okolních podnikatelů. 

Město chce, aby občané začali více využívat sběrné dvory, do kterých je možné odvézt i odpad, který do kontejnerů nepatří. „Máme sběrné dvory v ulicích Na Hrázi a Želatovská a chceme občany naučit, aby je více využívali - tak, jak je to zvykem v jiných městech. Sem mohou Přerované nosit objemnější věci ze svých domácností, my je zdarma přebereme k likvidaci,“ uvedl Střelec a dodal, že každý pátek je také možné využít placeného svozu objemného odpadu do dvora. „Za odvezený elektrospotřebič zaplatí zákazník sto dvacet korun a za kus nábytku dvě stovky,“ upřesnil vedoucí provozu odpadového hospodářství TSMPr Pavel Völkl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odpad, Přerov, sběrný dvůr, svoz, kontejnery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.