pondělí 29. dubna 2024 Robert

Hasiči v pátek odpoledne zachránili muže, kterého vtáhl zemědělský stroj. Na místě zasahoval také vrtulník

Muže vtaženého do zemědělského stroje vyprostili v pátek odpoledne přerovští hasiči v soukromém zemědělském areálu v Brodku u Přerova. Po příjezdu na místo zjistili, že muž má uvězněnou celou nohu až po kyčel mezi válci stroje na vyorávání brambor. Po vyproštění jej transportoval vrtulník do nemocnice.

Krajské operační a informační středisko přijalo oznámení o události před čtvrtou hodinou odpoledne. „Po příjezdu na místo a průzkumu hasiči zjistili, že má muž mezi válci stroje uvězněnou celou nohu až po kyčel. Ihned začali spolupracovat se záchrannou službou. Před vyproštěním zraněného muže musel nejprve lékař zajistit jeho životní funkce, až poté mohli hasiči začít s vyprošťováním,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči museli při náročném zásahu použít hydraulické rozpínáky, páčidla, zvedací vaky, zajišťovací klíny i rozbrušovací pilu, aby válce zemědělského stroje co nejvíce oddálili od sebe a muže tak co nejrychleji vyprostili. Předali jej do péče zdravotníků a následně také asistovali s transportem do vrtulníku letecké záchranné služby.

„Na místě jsme využili technický automobil, jehož výbava se využívá při náročných technických zásazích nebo vyprošťovacích pracích. Zasahovali profesionální hasiči z Přerova a jednotka SDH Brodek u Přerova,“ dodává Balážová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, brodek, zemědelský, areál, nehoda, stroj, noha, zranění, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.