neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Přerovští strážníci hasili hořící odpad ve squatu

Přerovští strážníci některá místa navštěvují víceméně pravidelně. Jedním z takových míst je i squat nedaleko nádraží, který by mohl, podle slov policejního rady Miroslava Komínka, sloužit jako výcvikové centrum pro nové strážníky.

„Lze zde prakticky aplikovat většinu z věcí, s nimiž se mohou následně během služby setkat. Od hledání osob v celostátním pátrání, přes odchyt psů, až po poskytování první pomoci," upřesnil Komínek. 

„Tentokrát ale bylo na pořadu dne hašení. Stálá služba v odpoledních hodinách přijala oznámení o kouři, který vychází z prostoru squatu. Hlídka ani z dálky nemohla přehlédnout hustý černošedý dým, který měl daleko k idylickým proužkům vinoucím se z komínů Ladovských chalup," okomentoval dnes případ Komínek.

Dým vycházel z místa, kde obyvatelé squatu palí odpady. „Jak se dalo očekávat, v okolí nebylo ani nohy, jelikož stálí i přechodní obyvatelé squatu bývají tou dobou na štacích kolem nádraží a marketů. Ostatně v tu chvíli několik z nich řešila jiná hlídka," uvedl Komínek  a dodal, že při likvidaci požáru strážníci i jejich uniformy načichli kouřem: „Jedinou výhodou kouřem načichlých uniforem bylo to, že si hlídka ze zásahu neodnesla žádného nezvaného cestujícího."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky požár, squat, strážníci, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.