sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Pivovary navzdory covidu-19 připravily sváteční ležáky

Pivovary v Přerově a Hanušovicích navzdory nepříznivému dopadu pandemie koronaviru na provoz restaurací a prodej piva uvařily sváteční ležáky. Budou před vánočními svátky k dostání ve znovuotevřených hospodách i prodejnách. Pivovary si pochvalují poptávku po vánočních speciálech, jejichž produkci v posledních letech zvyšovaly.

Přerovský Pivovar Zubr uvařil 1400 hektolitrů čtrnáctistupňového zimního speciálu Zubr Maxxim. Polovina várky je určena do sudů a restaurací, druhá polovina byla stočena do lahví. „Zubr Maxxim je náš poslední letošní speciál. Jsme rádi, že si ho lidé budou moct vychutnat i ve své oblíbené restauraci a pivnici s přáteli a připít si tak společně na zdraví, které je v současné době to nejdůležitější," řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Pivovar Holba na závěr roku připravil novinku v podobě za studena chmeleného svátečního ležáku, který se vyznačuje výraznou hořkostí. „Studené chmelení využíváme pro zvýraznění chmelové vůně. Vzhledem k tomu, že Holba Sváteční horský ležák má výrazně vysokou intenzitu hořkosti s drsnějším charakterem a dlouhým dozníváním, je studené chmelení prvkem, který doplní chmelové aroma a zjemní celkový dojem," podotkl sládek Pivovaru Holba Luděk Reichl.

Distribuce tohoto pivního speciálu Pivovar Holba zahájil již v listopadu, a to ve formě balení po osmi půllitrových lahvích. K dostání budou také patnáctilitrové sudy. Pro pivní fanoušky budou připraveny láhve s patentním uzávěrem o objemu 0,75 litru.

Závěr roku na pivním trhu je každoročně charakteristický zvýšeným zájmem zákazníků především o silnější a dražší piva, které před vánočními svátky do nabídky zařazuje většina tuzemských pivovarů. Jde o ležáky a speciály, které si Češi o svátcích dopřávají ve výrazně větší míře než jindy. Zejména pro velké pivovary jsou proto Vánoce druhou prodejní špičkou roku po létě, kdy je poptávka lidí po pivu nejvyšší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, pivo, gastro, Vánoce, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.