sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Za štědrovečerní požár na hranickém nádraží mohou zřejmě bezdomovci

Za štědrovečerní požár nevyužívané budovy bývalého skladu na vlakovém nádraží v Hranicích na Přerovsku mohou pravděpodobně bezdomovci. Hasiči na místě mimo jiné zjistili množství starých oděvů a také částečně vypálených svíček. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Zástupce vlastníka objektu na místě škodu předběžně vyčíslil na 200 000 korun a uvedl, že objekt čeká demolice. To dnes sdělil mluvčí policie František Kořínek.

„Místo požáru po jeho uhašení ohledali hraničtí policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů, který jako příčinu předběžně stanovil nedbalost nebo úmyslné jednání," uvedl policejní mluvčí. Na základě dalšího ohledání místa požáru policisté jako pravděpodobného viníka předběžně stanovili dosud přesně nezjištěného člověka z komunity bezdomovců, kteří se v objektu dlouhodobě zdržovali. Okolnosti požáru se i nadále vyšetřují.

Požár v budově nedaleko hranického nádraží likvidovalo pět jednotek hasičů. Podle jejich mluvčí Lucie Balážové evakuovali tři bezdomovce. Požár byl rychle lokalizován.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, menšiny, bezdomovci, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.