středa 1. května 2024 Svátek práce

V Přerově vzniknou dvě venkovní posilovny

V rekreačních zónách v Přerově se během července otevřou dvě nové posilovny pro dospělé. Tento venkovní fitness bude zdarma. Místní zde budou moci cvičit, rehabilitovat nebo relaxovat. Obě posilovny budou dostupné pouze lidem starším čtrnácti let.

„První posilovna se stane novou atraktivitou městského parku Michalov, kde na travnaté ploše - naproti sportovní plochy pro míčové hry, bude instalováno pět fitness prvků - například masážní zařízení, prvek na procvičování pasu, jezdecké zařízení či šlapadlo,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil

Nové fitness hřiště bude slavnostně otevřeno ve středu 13. července v deset hodin dopoledne. Při této příležitosti se zde uskuteční hodina s odborným lektorem, který návštěvníkům poradí. Město zaplatilo za venkovní posilovnu 100 000 Kč.

Dalších 100 000 Kč město stálo nákup cvičební sestavy, která bude mít své místo u Laguny – konkrétně u volejbalových hřišť. "Jedná se o jednu velkou a zajímavou sestavu na posilování. Počítáme s tím, že instalována bude zhruba v polovině července,“ doplnila Michaela Kašíková z přerovského magistrátu. Zároveň upozornila, že všechna zařízení mohou používat lidé s maximální hmotností do 120 kilogramů a ani jedno z hřišť není určeno dětem.

Místa na "street workout“ jsou ve světě stále více populární. Postupně se s nimy můžeme setkat i u nás, díky ochotě jednotlivých měst investovat do této novinky. Pokud jste tedy z Přerova a nechcete sedět doma, tak si určitě vyzkoušejte nově vzniklou posilovnu.

Čtěte více:

Autoři | Foto Město Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.