pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidička nezvládla řízení a její vůz skončil na střeše pod silnicí

V neděli se ženám na silnicích moc nedařilo. Nejprve dopoledne narazila jedna řidička do sloupu signalizačního zařízení, odpoledne další převrátila svůj vůz na střechu a večer policisté zastavili opilou řidičku.

„V neděli 23. října odpoledne havarovala u obce Olšovec 50letá řidička s vozidlem Škoda Octavia. Na přímém úseku silnice nezvládla řízení a vyjela s vozem mimo silnici. Vůz skončil na střeše pod svahem u silnice,“ oznámila policejní mluvčí Marie Šafářová. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Žena podstoupila dechovou zkoušku, která vyšla negativně. Policisté předběžně vyčíslili škodu na dvacet tisíc korun.

Další nehoda, ve které figurovala řidička, se odehrála v Prostějově na křižovatce ulic Sladkovského a Olomoucká. „Čtyřiašedesátiletá řidička vozidla značky Ford Focus odbočovala v křižovatce z ulice Sladkovského vlevo, do ulice Olomoucké, přičemž autem narazila do sloupu signalizačního zařízení železničního přejezdu,“ řekla Marie Šafářová. Nehoda se obešla bez zranění a předběžnou škodu vyčíslili policisté na 125 tisíc korun.

Před desátou hodinou večerní zastavila policejní hlídka v Přerově–Čekyni osobní auto Opel Vectra, které řídila 41letá žena z Přerova. „Policisté u řidičky provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, a ta měla pozitivní výsledek 1,25 promile. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 1,22 promile. Řidička se poté podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Šafářová. 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.