středa 24. dubna 2024 Jiří

VIDEO: Paraglidista se zasekl na stromě, dolů mu pomáhali hasiči i záchranáři

Záchranáři a hasiči dnes pomáhali vyprostit paraglidistu, který po letu skončil v několikametrové výšce na stromě. Jako zázrakem se mu nic nestalo a na vlastní žádost ho záchranáři ponechali na místě.

Posádka s lékařem z výjezdového stanoviště v Hranicích dnes vyjížděla k asistenci při záchraně muže uvízlého na stromě poblíž obce Milenov na Přerovsku. V několikametrové výšce zůstal po svém letu, s hasiči po příjezdu komunikoval a nejevil známky vážnějších zranění. „Po chvíli se podařilo dostat muže do bezpečí, zdravotnici u muže provedli komplexní prohlídku a ošetření. Lze s nadsázkou říci, že i přes dramatický dopad měl obrovskou kliku že je živ a zdráv. Paraglidista byl po poučení ponechán na vlastní žádost na místě,“ oznámil mluvčí krajské záchranné služby Zdeněk Hošák.

ČTK informovala, že podobná situace se stala na začátku srpna v Loučné nad Desnou na Šumpersku, kde přistál na stromě ve výšce 30 metrů parašutista. Přijeli mu pomoct hasiči, ze svízelné situace se nakonec dostal sám. Před dvěma lety v říjnu hasiči na Přerovsku zachraňovali paraglidistu, který při pádu uvízl na stromě. Muže na stromě v místní části Lipníku nad Bečvou v Podhoří hledali záchranáři zhruba dvě hodiny, poté se jej podařilo bezpečně vyprostit a dostat do bezpečí.

Autoři | Foto ZZS OK | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.