sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Přerově roste počet krádeží, při nichž zloději pašují zboží z prodejen ven prostřednictvím kočárků

V Přerově podle městských strážníků vzrůstá s příchodem vánočních svátků počet krádeží, ve kterých se snaží zloději pronést kradené věci v dětských kočárcích. Nechybějí případy, kdy děti v kočárcích obkládají odcizenými lihovinami nebo chlazenou drůbeží.

Jen tento týden zaznamenali tři případy, řekl dnes ČTK zástupce ředitele městské policie Miroslav Komínek. "Letos máme obecně krádeží více než uplynulý rok, nyní vyjíždíme denně ke dvěma až třem případům. Tento týden jsme přitom měli už tři případy s kočárky, většinou se v nich nacházejí i samotné děti," uvedl Komínek. Případy řeší strážníci především v supermarketech, kde zloději spoléhají na to, že obsluha má v tomto předvánočním období víc práce. "V jednom případě sdílelo dítě povijan společně s chlazeným kuřetem s drůbky a několika čokoládami. V jiném kočárku se maminka pokusila provézt prapodivnou kombinaci plen a vodky," uvedl Komínek.

Podle strážníků nechybějí ani případy, kdy děti v kočárku chybějí. Zloději přitom svůj čin maskují zřetelným houpáním neexistujícího dítěte. "Další vodič vystlal korbičku kočárku cukrovinkami a usilovným houpáním se snažil okolí přesvědčit, že je uvnitř spokojeně spící dítě. Vzhledem k opilosti vodiče a frenetickému houpání kočárkem by v něm však žádné dítě neusnulo, pokud by se tam vůbec udrželo," podotkl Komínek.

Zloději, kteří kočárky nemají, se snaží vynést z obchodů bez zaplacení zboží tradičně v batozích, v oblečení či ve spodním prádle. Využívají přitom i zimního období a zboží si podle Komínka dávají do volných kapucí bund či mikin. Během letošního roku zaznamenali strážníci v Přerově dosud 377 krádeží, loni jich bylo za stejné období 295, dodal Komínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.