pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Přerovská radnice kvůli sněhu nechala uzavřít park i hřbitov

Přerovská radnice dnes kvůli velkému množství sněhu uzavřela městský park Michalov i městský hřbitov. Na obou místech není odklizen sníh a navíc hrozí pády těžkého sněhu ze stromů, řekla dnes mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Technické služby mají nyní v terénu desítky lidí, zaměřují se především na odklízení sněhu z chodníků či komunikací. Před pádem těžkého sněhu ze stromů i střech v Olomouckém kraji varovali dnes také hasiči.

"Městský park Michalov je uzavřen do odvolání. Hrozí tam nebezpečí v podobě pádu těžkého sněhu ze stromů. Odklizen není sníh ani z cestiček v parku. V tuto chvíli potřebujeme mít lidi na jiných místech, odklízejí chodníky, ulice i veřejná místa," uvedla mluvčí radnice. Ze stejného důvodu uzavřelo dnes město do odvolání také městský hřbitov. Přístup bude zajištěn pouze k obřadní síni. Radnice o tom obyvatele informovala odpoledne prostřednictvím textových zpráv. "Odklizeno je pouze parkoviště a prostranství před obřadní síní," uvedl na stránkách radnice jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Kvůli množství sněhu, které za poslední dva dny napadalo v Olomouckém kraji, a také teplotám těsně nad bodem mrazu, vyjíždějí do terénu hasiči. Podle jejich mluvčí Vladimíry Hacsikové sundávají sněhové převisy ze střech. Během dneška zasahovali například v Hranicích na Přerovsku v Galašově ulici, kde převisy visely nad vstupem do školky asi 2,5 metru vysoko. Další převis nad vchodem do školky odstraňovali hasiči v Ludéřově na Olomoucku.

Jeden ze zásahů v Hranicích se týkal také stromu, který zatížil těžký sníh. "Strom obtěžkán mokrým sněhem se naklonil nad chodník a jeho popraskané větve ohrožovaly chodce. Hasiči strom ořezali a místo předali technickým službám," řekla mluvčí Hacsiková.

Množství sněhu však na mnoha místech vyzývá především k zábavě. Například v Přerově na Masarykově náměstí záměrně technické služby neodvezly haldy sněhu, naopak ho sem ještě nahrnuly. "Chceme, aby si děti přímo v centru užily nadílku, která tu v posledních letech prostě nebyla. Mohou se pustit do stavení iglú, nebo třeba i sněhuláka," uvedl radní Jan Horký (Společně pro Přerov). Jedinou podmínkou je, aby sněhové objekty nezasahovaly do vozovky, dodali zástupci města.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.