pátek 29. března 2024 Taťána

Majitelé koček v Prostějově dostanou příspěvek na jejich kastraci

Občané s trvalým pobytem v Prostějově mohou opět využít příspěvek na kastraci koček. Příspěvek na kastraci koček město poskytuje od roku 2009. Celkem jde o 300 korun na první kočku vykastrovanou v kalendářním roce a 150 korun na každou další v témže roce. Podmínky pro poskytnutí příspěvku jsou již několik let nezměněné, nastínila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

V současnosti nejsou stížnosti na volně žijící kočky

K žádosti je třeba přiložit doklad od veterináře, který je vystavený na žadatele. Dále se žadatel musí prokázat občanským průkazem. V současnosti město Prostějov téměř neeviduje stížnosti na volně žijící kočky. Každoročně je z rozpočtu města čerpáno zhruba padesát tisíc korun na tento příspěvek. Občané města Prostějova si mohou o něj zažádat na odboru životního prostředí. Žádosti jsou uveřejněné i na webových stránkách města.

ČTĚTE TAKÉ: Šternberk rozdává pejskařům sáčky na psí exkrementy. Pro každého psa je určeno 350 sáčků

Město také v této oblasti může spolupracovat se spolky, které jsou v tomto směru aktivní. „Příkladem je Spolek Mourek Prostějov z. s., kterému v loňském roce město přispělo dotačními financemi na pomoc opuštěným kočkám na zamezení jejich přemnožení, což je především na kastraci,“ doplnila náměstkyně Sokolová s tím, že spolek se stará o opuštěné a toulavé kočky. Zajišťuje kastraci toulavých koček, ošetřuje a nabízí k adopci opuštěná koťata, která nejsou schopna přežít bez pomoci člověka. Svou činností tak spolek vhodně doplňuje kastrační program města.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj prostejov.eu

Štítky zvíře, kočka, kastrace, příspěvek, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.