sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dobíjecí stanice pro elektromobily bude vybudována v Prostějově na parkovišti u centra

Rada města Prostějova vyhlašuje záměr pronájmu části pozemku za účelem umístění a provozování dobíjecí stanice/stanic pro elektromobily. 

Město Prostějov připravuje pro majitele elektromobilů novinku v podobě další dobíjecí stanice / stanic. „Začali jsme proto jednat se zájemci o možnosti výstavby dobíjecích stanic / stanice a vytipování vhodné lokality. Na základě obdržených stanovisek byla zájemcům - společnosti E.ON Česká republika, s.r.o., a společnosti ČEZ, a.s., nabídnuta pro výstavbu lokalita parkoviště za nákupním centrem KUBUS, v ulici Plumlovská,“ nastínil primátor František Jura.

„Konkrétně jde o veřejné parkoviště umístěné blízko centra v těsné blízkosti trafostanice, tedy vhodné pro výstavbu rychlodobíjecí stanice. Oběma společnostem lokalita vyhovuje a o výstavbu stanice nadále mají zájem,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Výše uvedené parkoviště s celkovým počtem 52 parkovacích stání je v současné době v nájmu společnosti FCC Prostějov, s.r.o., za účelem jeho provozování.

„Máme dohodnuto, že vyjmeme trojici dotčených parkovacích míst z nájemní smlouvy, přičemž dvě ze tří by sloužila pro účely vyhrazeného stání pro elektromobily a jedno pro umístění a provozování dobíjecí stanice / stanic. Město jako pronajímatel by tak mohlo uzavřít napřímo s provozovatelem dobíjecí stanice pro elektromobily jako nájemcem nájemní smlouvu, a to po vzájemně dohodnutou dobu. Vše s ohledem na nutnost finanční investice do projektu instalace stanice včetně přívodního kabelu elektrické energie, pravděpodobně na dobu určitou minimálně deset let,“ přidal vysvětlení první náměstek Pospíšil s tím, že celkově navyšující se počet elektromobilů vyžaduje pozornost vedení města a výstavbu takových stanic. Jedná se o další z realizovaných kroků v projektu strategie smart city v Prostějově.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj prostejov.eu

Štítky stanice, nabíjení, Prostějov, elektromobil, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.