čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Hladiny řek v Olomouckém kraji stoupají. Došlo k zatopení silnice i domů

V severní části Olomouckého kraje byly provedeny preventivní opatření v podobě navýšení početních stavů na stanicích a rezervace příslušníků doma na pohotovosti. 

„Během posledních hodin dochází k nárůstu hladin toků na několika místech v našem regionu. Některé toky dosahují hranic prvního stupně povodňové aktivit. Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů se v podobě zásahů v terénu zapojili prozatím v malém měřítku,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V Rapotíně okolo Desné proběhla příprava protipovodňových opatření stavbou zátaras pomocí pytlů s pískem. V ulici Fučíkova ve Starém Městě došlo k částečnému zatopení silnice. V České Vsi odčerpali hasiči z domů vodu, která tam natekla z polí. 

„Profesionální jednotka ze stanice v Jeseníku připravila pro případné využití zásoby pytlů s pískem a koordinaci se zástupci města je připraveno využití technických služeb k dalšímu doplnění,“ dodal Hošák.

Předpokládá se, že hladina toku řeky Bečvy dosáhne třetího stupně povodňové aktivity. Vzhledem k situaci zasedly poprvé povodňové štáby. Na nejrizikovější místa vyjíždějí profesionální a dobrovolné jednotky pro výstavbu hrazí pomocí pytlů s pískem.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky déšť, hasiči, srážky, povodně, pohotovost

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.