pátek 29. března 2024 Taťána

Řidička zastavila auto před křižovatkou na kolejích v době, kdy místem projížděl vlak

Včera před čtvrtou hodinou odpolední došlo na železničním přejezdu u křižovatky mezi obcemi Prostějov, Kostelec na Hané, Mostkovice a Smržice došlo ke střetu osobního vlaku s Citroënem, který řídila sedmašedesátiletá řidička ve směru od Smržic.

Řidička zastavila před křižovatkou s hlavní silnicí z Prostějova do Kostelce na Hané své vozidlo tak, že zadní část zůstala na kolejích ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak směrem na Prostějov.

„Strojvedoucí na svůj příjezd po spatření vozidla ihned reagoval použitím výstražného zvukového znamení a rychlobrzdy. Přesto se střetu pravé přední části vlaku s pravým zadním rohem automobilu nepodařilo zabránit. Po nárazu bylo vozidlo lehce odhozeno mimo kolejiště. Vlak zastavil ještě na železničním přejezdu," popsal průběh nehody policejní mluvčí František Kořínek.

Všech patnáct cestujících z vlaku i řidička osobního auta jsou po nehodě v pořádku. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Řidička osobního auta nebyla opilá. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," dodal Kořínek.

Foto PČR

Štítky železnice, doprava, nehoda, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.