čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Dopravní nehoda tří aut zablokovala včera dálnici D46 ve směru na Olomouc

Včera v 11:25 došlo na 19,5. kilometru dálnice D46 ve směru na Olomouc k dopravní nehodě. Srazila se tam dvě osobní auta a jedno nákladní.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič Toyoty měl před zúžením silnice do pravého jízdního pruhu prudce zabrzdit. Za ním v levém jízdním pruhu jel šestapádesátiletý řidič Volkswagenu, který také zastavil, ale protože byl již částečně najetý do pravého jízdního pruhu, došlo ke středu s náklaďákem značky Scania. Ten jel v pravém jízdním pruhu souběžně s Volkswagenem, který byl nárazem do levé zadní části odhozen na Toyotu.

Výše způsobené škody se předběžně odhaduje na 161 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u všech řidičů vyloučen dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

„V důsledku dopravní nehody byla po dobu šetření a odstraňování jejích následků dálnice ve směru na Olomouc zablokována. Policisté provedli odklon dopravy na sjezdu na 16. kilometru u obce Vranovice-Kelčice a doprava byla vedena po souběžné komunikaci. Provoz v místě byl plně obnoven ve 13:32 hodin,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky D46, dálnice, doprava, nehoda

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.