pondělí 6. května 2024 Radoslav

Opilý řidič narazil do před ním jedoucího auta. Tvrdil, že za nehodu mohou policejní majáky

V pátek 1. listopadu došlo v Prostějově k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, při níž se jeden z řidičů nevěnoval dostatečně řízení, narazil do před ním jedoucího auta a svou nepozornost se snažil svést na blikání policejních majáků.

Po sedmnácté hodině došlo v pátek 1. listopadu v Tylově ulici v Prostějově k nehodě dvou osobních automobilů značek Peugeot a  Škoda Octavia. Řidič peugeotu se při jízdě směrem od Okružní ulice nevěnoval dostatečně řízení a zezadu narazil do před ním jedoucí Škody Octavie. Podle svého tvrzení se měl podívat k Wolkerově ulici, kde měl zahlédnout svítíci modré majáky. Nestihl včas zareagovat na před ním zpomalující octavii.

Výše způsobené hmotné škody byla přeběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

Alkohol byl u řidiče Octavie provedenou dechovou zkouškou vyloučen. Řidiči Peugeotu policisté naměřili hodnoty 1,57 a 1,5 promile alkoholu v dechu. Další jízdu policisté řidiči zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz. Muž je podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, doprava, opilý řidič, Prostějov, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.