neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Prostějovské parky jsou kvůli silnému větru zavřené, Olomouc je zatím zavřít neplánuje

Parky v Prostějově dnes kvůli silnému větru budou pro veřejnost uzavřeny. Preventivní opatření má při případném pádu větví či stromů zabránit zranění návštěvníků parku. Radnice o uzavření parků informovala na svých internetových stránkách. Silný vítr dnes podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu hrozí po celý den v celé republice. V nárazech může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině, místy i více.

„Vzhledem k aktuální výstraze ČHMÚ před silným větrem budou po celý den uzavřeny Kolářovy sady, Smetanovy sady, lesopark Hloučela a městský hřbitov za Brněnskou ulicí. Žádáme občany, aby v zájmu vlastní bezpečnosti respektovali zákaz vstupu do těchto lokalit," stojí v oznámení radnice.

„Odbor městské zeleně ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc a s Technickými službami města Olomouce průběžně kontrolují parky, budou tak činit až do středy. Zatím se k uzavírání parků nechystáme. Odbor ochrany zpracovává aktuální vývoj počasí, pokud by se stav rapidně zhoršoval, můžeme k tomuto opatření přistoupit," řekl mluvčí města Michal Folta.

Vítr v Česku dnes brzy ráno místy už značně přesáhl sílu orkánu, na Sněžce měl rychlost až 180 kilometrů za hodinu. Na několika místech vítr přerušil dopravu. Podle webu Českých drah kolem 04:00 na některých tratích zastavily vlaky spadlé stromy, hlavně na jihu a západě Čech. Na Prachaticku zranil jednoho člověka pád stromu na auto.

Silný vítr přechází do Česka z Německa. Bouře Sabine, která se v neděli a v noci na dnešek prohnala západní Evropou, si na západě Německa vyžádala nejméně pět raněných.

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, hasiči, vítr, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.