čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Majitel bytu z Bedihoště, kterého napadl nájemník na začátku února, zemřel

Zemřel majitel bytu, kterého na začátku února napadl v Bedihošti na Prostějovsku sekáčkem na maso devětadvacetiletý nájemník, uvedla dnes policie. Vyšetřovatel tak obvinění z pokusu o vraždu překvalifikoval na vraždu. Útočník, kterého policie vzápětí dopadla, je ve vazbě.

Nájemník svého devětašedesátiletého bytného napadl 1. února. Pachatel při útoku použil sekáček na maso, kterým poškozenému způsobil mnohačetná zranění hlavy a horních končetin. Policisté tehdy uvedli, že zranění jej bezprostředně ohrožovala na životě. „Muž zraněním v těchto dnech podlehl. Motiv útoku stále zjišťujeme,“ doplnil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman

Agresor po útoku z domu utekl, policisté ho vypátrali a zadrželi. Obviněný muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nešlo však o trestnou činnost násilného charakteru. Za vraždu mu hrozí až 20 let vězení. O zprávě jsme informovali ZDE.

Letos se jedná o první vraždu v Olomouckém kraji. Vloni se v našem kraji stalo osm vražd nebo pokusů o ni. V meziročním srovnání je to méně, předloni policisté vyšetřovali 11 takových událostí. Zatímco v roce 2018 se jim podařilo všechny objasnit, z loňska zůstává jedna vražda nevyřešená. Jde o nález mrtvého novorozence v katastru Lhotky u Přerova.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.