neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Dvě nehody motorkářů na Prostějovsku skončily leteckým transportem do FNOL

Na Prostějovsku se v sobotu staly dvě dopravní nehody. Při obou z nich řidiči svých motocyklů museli být letecky přepraveny do Fakultní nemocnice v Olomouci

V sobotu 19. září během dvou hodin vyjížděli prostějovští dopravní policisté k dvěma dopravním nehodám motocyklistů. 

První nehoda se stala krátce před čtrnáctou hodinou u obce Rozstání. Čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu Honda VTX jel směrem z obce Otinoves na obec Rozstání.

„Motocyklista po předjetí osobního vozidla stále pokračoval v levém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných příčin najel na levou krajnici a s motocyklem havaroval do pole. Motocyklista vezl spolujezdkyni a oba byli při nehodě zraněni," sdělil Libor Hejtman, policejní mluvčí. 

Řidič motocyklu byl kvůli svým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Spolujezdkyně byla převezena do nemocnice v Prostějově. Požití alkoholu řidičem bylo vyloučeno. Škoda je odhadnuta na 40 000 korun. 

Druhá z nehod se stala u obce Konice pár minut po čtvrté hodině odpoledne. Mladý řidič motocyklu Aprilia jel ve směru z obce Jesenec na Konici. „Na rovném úseku zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a přední částí motocyklu narazil do vozidla Škoda Felicia. Po nárazu upadl na komunikaci a narazil do přívěsného vozíku, který byl tažen protijedoucím vozidlem VW Passat," popsal nehodu Libor Hejtman. 

Mladý řidič byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci. Alkohol zatím vyloučen nebyl, jelikož řidič nebyl schopen dechové zkoušky. Zdali řídil pod vlivem se zjistí až z výsledku vzorku krve. Při nehodě vznikla škoda 35 000 korun.

„Obě nehody nadále zůstávají v šetření policistů služby dopravních nehod Prostějov," doplnil Hejtman.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, motocykly, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.