čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Město Prostějov čeká v příštím roce rozsáhlá oprava D46, včera byla stavba pomyslně odstartována

Včerejší brífink stavby dálnice D46 MÚK Prostějov pomyslně odstartoval rozsáhlé opravy, které město Prostějov a jeho motoristy čeká. V letošním roce budou probíhat přípravné práce, samotná stavební činnost proběhne v roce příštím, tedy 2021. Konkrétně se bude jednat o zřízení připojovacích a odbočovacích pruhů na D46 a také o rozšíření mostu.

D46 kolem Prostějova vznikla v letech 1986-1987 což znamená, že již nevyhovuje svými parametry ani požadavky na zatížení. Je potřeba provést opravy tak, aby parametry splňovaly dnešní požadavky na provoz této komunikace.

"Ruku v ruce s avizovanými pracemi při opravách mostu, nájezdů a sjezdů na D46 nás v příštím roce čeká také oprava komunikace ve Vrahovicích. Vše na sebe bude navazovat a tak předpokládáme, že dopravní zatížení města náhradními trasami bude značné. Uděláme vše pro to, aby průjezd městem byl co nejpříznivější. Na tyto opravy jsme čekali dlohou dobu a já jsem rád, že je tady," uvedl primátor Prostějova František Jura.

Dnes zahájená stavba bude rozdělena do několika částí, říká náměstek primátora Jiří Rozehnal: "První část je oprava mostu v Dolní ulici. Druhá část je generální oprava mostu u firmy FCC, třetí částí je oprava estakády Haná a s tím souvisejících sjezdů a nájezdů. V lokalitě Prostějov - střed dojde k rozšíření celé mostní konstrukce a vzniku nových připojovacích a odbočovacích pruhů z dálnice, to znamená při sjezdu  a nájezdu na dálnici. Dnes to nejde, dochází tam k nebezpečným situacím."

Součástí stavby by mělo být také odhlučnění u estakády Haná. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto prostejov.eu

Štítky Prostějov, doprava, oprava D46, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.