pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Řidič pod vlivem drog nezvládl řízení a zdemoloval své BMW

Policie v Prostějově vyšetřuje dopravní nehodu, která se stala v pondělí 26. října před osmou hodinou mezi obcí Suchdol a vesnicí Ptenský Dvorek. Sedmadvacetiletý řidič v BMW nezvládl řízení. Jeho vozidlo udělalo smyk a vyjelo do pravého příkopu, kde se přetočilo přes střechu a zastavilo se uprostřed komunikace. Nehoda se neobešla bez zranění. Řidič skončil v nemocnici.

„Při dopravní nehodě řidič i jeho sedmadvacetiletý spolujezdec utrpěli zranění. Spolujezdec byl ošetřen na místě a další ošetření odmítl. Řidič byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše škody způsobené na automobilu a komunikaci byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun," uvedl Fratišek Kořínek, mluvčí Policie ČR. 

Dalším problémem řidiče byl výsledek testu na ovlivnění návykovými látkami. Ten ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin/extáze. „K užití zakázaných látek se muž přiznal, jejich druh, množství a dobu užití však nesdělil. Pro své jednání je řidič nyní podezřelý z několika dopravních přestupků," doplnil k případu Kořínek. 

Muži hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od 6 měsíců do jednoho roku. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, krimi, drogy, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Radost Véčko

Zbytečně zveliceno

pátek, 21. května 2021, 08:21

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.