pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Prostějově pokutu za stěračem nenajdete, tamní strážníci přestupky nově řeší bez řidičů

Městská policie Prostějov aktuálně změnila způsob upozornění nepřítomných řidičů na dopravní přestupky. Upozornění na podezření ze spáchání přestupku už řidiči nenajdou za stěračem v podobě takzvané parkovačky. Nově jim, pokud jsou majitelem auta, přijde vyrozumění přímo od správního orgánu, který může rozhodnout bez jeho předvolání.

Některým prostějovským řidičům by se mohlo zdát, že jejich dopravní přestupky, jako je například špatné parkování, prošly bez povšimnutí městské policie. Tímto pocitem by se však neměli nechat zmást. Místní strážníci pouze přestali na podezření z přestupku upozorňovat. „V současném období městská policie nevyužívá tzv. parkovačky, tedy upozornění pro nepřítomného řidiče z podezření ze spáchání dopravního přestupku, které bylo vždy umístěno za stěračem vozidla,” informovala Městská policie Prostějov. 

Strážnici nově celou událost zdokumentují a oznámí příslušnému správnímu orgánu k projednání, a to bez informování řidiče, který tak může mít pocit, že mu přestupek prošel. „Správní orgán má možnost rozhodnout o vině i bez předvolání řidiče. Dotyčný se tedy v daný moment nedozví, že bylo jeho protiprávní jednání zadokumentováno a nějakým způsobem řešeno,” uvedla prostějovská městská policie. Majiteli vozidla tak přijde pouze konečné vyrozumění daného orgánu, který může rozhodnout příkazem bez předvolání přestupce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Olomoucké Drbny, MP Prostějov

Štítky pokuty, přestupky, městská policie, Prostějov, strážníci, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.