sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prostějov nechá postavit novou budovu pro ochránce přírody

Téměř deset milionů korun bude stát nová budova pro ochránce přírody, která má v Prostějově do poloviny příštího roku nahradit jejich dosavadní sídlo. Podle primátora Františka Jury polovinu nákladů pokryje dotace krajského úřadu. Město už vybralo stavební firmu.

„Předmětem veřejné zakázky je demolice stávajícího objektu a následně zhotovení novostavby budovy Ekocentra IRIS na původním místě. Součásti novostavby je i zřízeni nového vjezdu z veřejné komunikace," uvedl Jura. Nový dům pro ochránce přírody bude mít dvě podlaží, zatímco nyní má jedno. Půdorys zůstane stejný.

„Chceme, aby byla moderní, aby měla všechny prvky modrozelené infrastruktury, což znamená, že část střechy bude zelená extenzivní střecha, na části budeme mít popínavky na budově z vnitřní strany a budeme využívat i vodu,“ řekla již dříve pro Český rozhlas Olomouc náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Stavba začne tento měsíc

Stavba nové budovy má být zahájena v listopadu a skončí v polovině června příštího roku. Prostějovská radnice vybírala dodavatele ze sedmi nabídek. „Nabídky byly hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti," podotkl Jura. Hlavním kritériem byla cena a důraz byl podle primátora dán také na délku záruční doby za kvalitu stavebních prací.

Prostějovské Ekocentrum IRIS se zabývá ekologickou výchovou ve školách, organizuje osvětové a vzdělávací akce. Také buduje naučné stezky a provozuje ekologickou poradnu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ekocentrum Iris Prostějov

Štítky příroda, stavby, Prostějov, ekologie, ochrana přírody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.