sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prostějovská radnice chce na silnicích ve městě měřit rychlost aut

Automatické měření rychlosti projíždějících automobilů plánuje zavést na některých komunikacích ve městě prostějovská radnice. Chce tímto způsobem zvýšit bezpečnost silničního provozu. Záměr už schválila městská rada a úředníci zahájí přípravy. Zkušební provoz systému automatického měření má začít příští rok v létě. Sdělil to primátor František Jura (ANO).

„Nejdříve bude nutné určit konkrétní místa pro umístění měřících skříní. Uvažujeme o lokalitách v ulicích Brněnská, Vrahovická, Wolkerova, Plumlovská, Vápenice, Dolní a Olomoucká," uvedl Jura.

Vytipována pro měření rychlosti už byla dvě místa na vnitřním okruhu, a to v Brněnské a Wolkerově ulici, kde není nutné zajišťovat nové rozvodné skříně. Měřicí místa lze snadno vybudovat také v Olomoucké a Dolní ulici. Po vyhodnocení provozu měření na těchto místech mohou být podle Jury doplněna další dvě místa a případně i radar.

„Dalším krokem bude zadat veřejnou zakázku na pořízení systému. Zařízení bude v majetku města a také jeho provoz a vyhodnocení přestupků budou zajišťovat pracovníci magistrátu," uvedl primátorův náměstek Jiří Rozehnal (ANO). Zkušební provoz systému chce město zahájit příští rok v červenci a do ostrého provozu by měl být uveden v září.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, doprava, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.