sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V parku v Prostějově pes naháněl labutě. Police zde našla dvě uhynulá mláďata

V Kolářových sadech v Prostějově volně pobíhající pes naháněl labutě. Majitel byl agresivní, lidé proto přivolali policii. Stráži zákona po příjezdu našli na místě dvě uhynulá mláďata.

"Včera odpoledne jsme prostřednictvím městské policie přijali oznámení o volně pobíhajícím psu v Kolářových sadech v Prostějově, který měl honit labutě. Oznamovatelka strážníkům uvedla, že majitele psa upozornila na nevhodné chování, ale byla neznámým mužem napadena slovními výhružkami. Na uvedeném místě byla následně nalezena dvě uhynulá mláďata labutí. V současné době je celá událost v šetření, případ se dokumentuje a právní kvalifikace nebyla prozatím stanovena," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.Celá událost již vzbudila rozhořčení na sociálních sítích.

"Nezodpovědný majitel nechal psa zakousnout dvě labuťátka. Kolem 14:00 ho viděla náhodou kolemjdoucí paní. Sama v tu dobu chodím s holkama venčit a je tam milion lidí a sto psů. To ho nikdo nedokázal zastavit? A to si ten ha..l ještě dovolí vyhrožovat. Čekám, že se někdo najde, kdo to viděl, a zachová se, jak se patří. Je mi z toho zle," rozzlobila se například Klára Maráková.

Na vyšetřování celého případu spolupracuje i Městská policie a město Prostějov, které vyzývá občany, aby se přihlásili na policii, pokud byli svědky této události. "Děkujeme za pomoc při pátrání po majiteli psa," vyzvala mluvčí radnice Jana Gáborová.

V Prostějově letos labutě nemají štěstí. Hned vedle parku na drozdovickém rybníku již uhynulo několik mláďat. Toxikologický rozbor příčinu úmrtí nezjistil. Lidé spekulovali o tom, že smrt způsobily jedovaté postřiky, radnice však sdělila, že kvůli počasí se nakonec na poslední chvíli neuskutečnily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Klára Maráková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.