čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policie navázala při preventivní akci spolupráci s řeznictvím

Přestože takové spojení může znít nelogicky, byla to jedna z mála možností, jak se hromadně dostat k cílové skupině – k důchodcům. Preventivní akce s názvem „Řezník“ se zaměřila na bezpečnost chodců starší generace.

Prostějovská policie ve spolupráci s pojišťovnou Generali uspořádali ve středu 16. listopadu 2016 preventivní akci „Řezník“. Zaměřili se na starší obyvatele obcí, kteří se po pozemních komunikacích většinou pohybují vlastní silou, bez označení i v noci. „Problém jak se dostat k cílové skupině obyvatel - v tomto případě vesnickým seniorům, kteří se po pozemních komunikacích pohybují vlastní silou - vyřešila spolupráce s pojízdnou prodejnou masa. A tak se nakupující v obcích Malé Hradisko, Niva, Bousín a Drahan na obvyklém prodejním místě mohli setkat nejen s řezníkem, ale i se zástupci Policie ČR a pojišťovny Generali," oznámil policejní mluvčí František Kořínek.

Obyvatelé vesnic si tak kromě svého nákupu odnesli také tašku s reflexními doplňky, jako třeba reflexní pásku, policejní křížovky pro dlouhé zimní večery a informační materiály pro zvýšení své bezpečnosti.

Akce se podařila a téměř 50 nákupních tašek zamířilo plnit úkol ke kterému byly vyrobeny - tedy chránit své nositele. Protože se akce setkala s velice kladnou odezvou nakupujících i zástupců místních samospráv, není vyloučeno, že se bude v budoucnu opakovat,“ shrnul policejní mluvčí úspěšnost preventivní akce. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.