čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hasiči řešili v noci hned dva požáry, při likvidaci jednoho z nich našli ostatky lidského těla

Hasiči měli dnes v noci na Prostějovsku opravdu hodně práce. Museli řešit hned dva požáry – jeden v Tištíně, kde hoří dům, podruhé hasiči vyjížděli i do Prostějova na ulici Sladkovského, kde hořela nízká budova, v níž se nacházel odpad.

V Tištíně stále zasahuje pět jednotek hasičů. K místu operační středisko vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky požárních stanic Kojetín a Přerov, návazně na to také místní dobrovolné hasiče Tištín, Němčice nad Hanou a Nezamyslice. První ze zasahujících dobrovolných jednotek vzápětí potvrdila zasažení celého objektu s hrozícím nebezpečím možného zahoření i na okolní domy. Hasiči v prvotní fázi zabezpečili ve spolupráci s hotovostní službou energetiků odpojení přívodu elektrického proudu, taktéž zabezpečili ochranu dalších potencionálně ohrožených přilehlých domů. Dle informací z místa události je objekt prázdný a naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob.

Na Prostějovsku se během nočních hodin nejedná o jediný požár. V Prostějově na ulici Sladkovská došlo během nočních hodin k zahoření odpadu v jednom z objektů. Hasiči během hasebních prací nalezli ostatky lidského těla postiženého požárem. O události uvědomily ostatní složky Integrovaného záchranného systému, další okolnosti šetří Policie České republiky a k místu z důvodu ohledání a potvrzení úmrtí lékařem byla přivolána Zdravotnická záchranná služba z výjezdového stanoviště v Prostějově.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.